Måseungene har tilegnet seg nye begreper fra livet Tilbake

Denne måneden har vi hatt «Livet i fjæra» som tema med de minste. Fantastiske dager for små og store. Måseungene har tilegnet seg nye begreper fra livet i fjæra.

Det handler ikke om alder..det handler om tid. Som et prøveprosjekt over et par uker med "livet i fjæra" fikk barna gjennom klubben sin bli kjent med noen av dyrene som lever der. 
Prosessen startet med bilder og korte filmsnutter. Dagen etter gikk vi tur til standen. Her fant vi sjøstjerne, strandkrabbe, kråkebolle, ål, ulike skjell, skolopender, tangsprell m.m. Målet var å samle inn ulike arter som lever i fjæra. Noe ble tatt med til barnehagen, men de levende dyra tok vi bilde av og satt forsiktig tilbake. Tilbake i barnehagen lagde vi en veggplakat med bilder og noen av tingene vi fant. 
Som avslutning på "livet i fjæra" gikk vi på ny tur til stranda. Vi lagde ostesmørbrød på bål, og snakket om hvem som bor i fjæra. Prosjektet har vært en stor glede for alle, barna har vist stor interesse og prater mye om det de har sett, hørt og opplevd. 
Noen av målene vi nådde fra rammeplanen er: "Barna skal få oppleve og utforske naturen og dens mangfold.. Barna skal få gode opplevelser med friluftsliv året rundt. Barna skal få kunnskap om dyr og dyreliv. Barnehagen skal legge til rette for at barna kan få et mangfold av naturopplevelser og få oppleve naturen som en arena for lek og læring."

Spørsmål, kommentarer eller forslag til denne ideen

Flere ideer innen: Farge

Flere ideer innen: Samling

Flere ideer innen: Natur

Flere ideer innen: Hav

Flere ideer innen: Dyr

Annonse