Tom - verdens konge Tilbake

Forfatter: Anne Ellingsen Illustratør: Akin Duzakin Hva gjør man når et barn skal bestemme alt og føler seg som verdens konge?

En vakker og morsom bok om et alvorlig tema.

En dag begynner en ny gutt i barnehagen. Han er best i alt, flyr på et magisk teppe og skal bli konge når han blir stor. Men snakker han virkelig sant? Og hvordan går det når han vil bestemme over alle andre?

Se intervju med forfatter og illustratør samt opplesning fra boken HER

Bestill HER

Hva sier fagfolk om boken?

Boken er veldig godt balansert for bruk i barnehagen; passelig med tekst, og store fine bilder. Det gjør den god å lese for flere barn, og egner seg også for å bare titte på for å skape samtale. De fleste av poengene i boken virker vår barnegruppe å kjenne igjen litt og forstå; men de som svever som ballonger tar det litt tid for noen å forstå, eller koble sammen med hva det kan representere. Alle liker siste oppslag/slutten :)

Vi har barn i gruppa som ligner på Tom, og dermed også barn som får litt Tom-behandling. Vi har foreløpig valgt å la barna bli litt kjent med boka ved at en voksen har snakket om den mens vi tittet på bilder, og litt senere lest den høyt for en gruppe. Etter hvert ønsker vi å tilgjengeliggjøre boka i lesekroken, så barna kan titte på den på eget initiativ også. Det vil nok også være aktuelt at Tom-barnet i gruppa får egentid med ansatt for å lese og samtale rundt innholdet i boka. Vi håper det kan hjelpe med å bearbeide opplevelser og erfare at det er andre barn som erfarer det samme/eller noe liknende som seg selv.
 - Barnehagestyrer

Flere ideer innen: Bøker

Flere ideer innen: Artikkel

Flere ideer innen: Partner

Flere ideer innen: Annonsør

Flere ideer innen: Språk

Flere ideer innen: Wowbok

Annonse