Vi var heldige som fikk avslutte uken med Tilbake

Vi var heldige som fikk avslutte uken med et behagelig og solrikt vær. Vi utnyttet dette og tilbrakte mesteparten av dagen med å leke utendørs.

Innimellom, for å komme oss vekk fra solen i noen minutter, satt vi i et hjørne av gården i skyggen av et tre og leste en bok. 
I dag barna valgt selv hvilken bok skal vi lese i utetiden og boken som fleste av barna var enige om den var : " Mattias er alene ".
Rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver slår fast at alle barn i barnehage må få oppleve å bli lest for daglig. Videre peker Rammeplanen på at det ikke er nok å lese for barn. Dette betyr at vi må finne fram til gode tekster for barn. Barna må selv kunne forsyne seg av barnehagens barnebøker. Å lese for barn skaper samhørighet og gode opplevelser mellom barn og voksne. Det bidrar også til å øke barnas ordforråd og konsentrasjon, samt til å stimulere fantasien deres.
Høytlesing stimulerer barnets språkutvikling.
Når vi leser høyt for barnet møter barnetflere ord enn det gjør i dagligtalen og i tekstene som barnet leser selv. Derfor fører høytlesing til at barnet får et større ordforråd. Litteraturen er en effektiv vei til et rikt språk. I denne boken hører vi at Mattias er et helt vanlig gutt som gleder seg til å treffe vennene sine i barnehagen etter sommerferien. Men ikke alt går som han hadde tenkt. Han kjenner seg alene og utenfor og får ikke til leken sammen med de andre. Utforderende følelser, ord som sitter fast, og lek som går i stå, er sentrale temaer i denne boken om Mattias - en #bok som oppfordrer og støtter voksne til å snakke med barn om viktige temaer for barns trivsel og utvikling.
#leseforbarn #barnebøker #kommunikasjonspråkogtekst #språkutvikling #sommer 
#høytlesning #godhelg #barnlitteratur

Flere ideer innen: Været

Flere ideer innen: Maling

Flere ideer innen: Maleri

Flere ideer innen: Bok

Flere ideer innen: Fest

Annonse