God sommer Tilbake

Hei, her kommer en litt lang tekst. En vårdag i april tok jeg med meg noen 3 og 4 åringer på et lite prosjekt om det å nyttegjøre seg brødrester som blir igjen etter brødmåltider og sånt, jeg var også innom Kiwi et par turer og fikk brødskalker fra brødskjæremaskinen. Det virker som de fleste barn liker krutonger, og jeg tenkte at hvorfor ikke lage våre egne, som i tilegg er grove. Jeg hadde tilsammen to hvite avfallsposer med brød som jeg hadde spart over tid, og brødskalker, der brødet ble delt i terninger og skalkene i to el fire. Barna måtte først gjennomføre en grundig håndvask, så la de brødet opp i to bakeboller, så skrelte jeg en hel bundt hvitløk som barna la over i en blender, når det var ferdig tok jeg det over i de to bollene og helte på 1/2 flaske kaldpresset olivenolje og 1 boks basilikum, barna fikk på hansker og knadde dette inn i brødterningene. Så la vi det over på to stekebrett med bakepapir, inn i ovnen på over/undervarme på ca 180 gr, jeg var innom å snudde og vendte litt på det underveis. Husker ikke akkurat hvor lenge det sto sånn, men kanskje ca 1/2 time, da satte jeg det på 165 gr varmluft resten av tida, tilsammen 45 min - 1 time. Så skulle det avkjøles. Det som var litt morsomt var at barna sa de ikke likte krydder, og jeg svarte at; joda alle liker krydder, men ikke vi svarte deogså skulle de lukte på hvitløken og det lukta sterkt kunne de fortelle Mens dette godgjorde seg i ovnen måtte vi lufte ut litt, mine kollegaer sa det lukta veldig sterkt hvitløk, men at lukta var god, gudsjelovNår det var avkjølt tok jeg det over på rene, tørre glass og i kakebokser, så delte vi ut litt til hver avdeling og tok med resten inn til oss selv. Det var et populært innslag for krutongene fikk ben å gå på, å plutselig likte de både hvitløk og krydder likkavælde småtroll Skalkene ble tørka ukrydra, men gode å tygge på likevel. Så tok vi turen ut, hadde spart ei brødskive, tatt knekken på et egg, så jeg bare hadde skallet igjen, la dette på et tørkepapir, et pappkrus, en duplo kloss og brødposen, dette gravde vi ned i blomsterbeddet bak noen busker, i høst el til våren igjen skal vi grave det opp igjen for å se etter endringer, det blir spennende Hva gjør dere med brødet som blir til over Brødet kan ialfall brukes til mer enn bare å ha pålegg på Her har dere en morsom ide dere kan ta barna med på, og å lage sammen på en sur og kald regnværsdag God sommer

Flere ideer innen: God sommer

Flere ideer innen: Farger

Flere ideer innen: Tall

Flere ideer innen: 3-4 åringer

Flere ideer innen: Krutonger

Flere ideer innen: Brød

Flere ideer innen: Fra gård til bord

Annonse