Nå er det tid for granskuddsirup Tilbake

Vi koste oss med vaniljeis med nykokt granskuddsirup etter skogstur i går. Her er oppskrift fra NRKmat:

Legg granskuddene i en kasserolle, og dekk med vann. Ikke bruk mer vann en nødvendig.
Kok opp, og la granskuddene koke under lokk ved middels varme i en snau halvtime.

Sil bort granskuddene, og mål opp væsken. Som utgangspunkt kan du bruke 3 deler væske og 2 deler sukker. For eksempel: Har du 15 dl væske, bruker du 10 dl sukker.

Ha alt tilbake i kasserollen og la det koke opp over middels varme. Kok videre til væsken har tyknet og fått sirupskonsistens. Dette tar litt tid, men glem ikke at sirupen vil tykne ytterligere når den blir avkjølt. Bruk en liten øse og fjern hvit skum som danner seg langs kanten av kjelen underveis i kokingen.

Sirupen skifter farge til rosa, og etter hvert blir den mørkere rød, helt av seg selv!

Hell den ferdige sirupen over på rene flasker eller glass.

Flere ideer innen: Glass

Flere ideer innen: Tur

Flere ideer innen: Natur

Flere ideer innen: Mat

Annonse