Vi starter med klesprosjektet vårt! Tilbake

Klar for klær. Hvorfor er strømpebuksa så umulig å få på, og hvilke triks kan vi lære for at det skal gå lettere. Hva må vi ha på oss i dag.

Hvorfor er det ikke lurt å gå med sandaler ute på vinteren. Klær og påkledning er noe vi forholder oss til hver dag hele livet. Vi må øve og øve, og så plutselig klarer vi å få strikket fra regnbuksa under støvlene. Men hvorfor er det lurt å alltid ha strikket på. Jo, ellers sklir buksa opp og vi blir våte oppi støvlene. Det er jo ikke noe morsomt! Kanskje må vi
avbryte den morsomme leken for å gå inn og skifte, så ikke vi går kalde ute. Hva er trikset. Det skal vi forhåpentligvis lære oss alle sammen. Vi i barnehagen skal bidra til at barna får utforske, øve seg og til slutt; få den gode mestringsgleden!
Selvstendighetstrening er en viktig del av hverdagen vår, hvor også foreldre bidrar gjennom å øve
hjemme, for eksempel i påkledning.
Mål: Barna skal bli selvstendig i av- og påkledning. Barna skal føle mestring i av- og påkledning. Barna skal kunne vite hva de bør ha på seg i forhold til de ulike værforholdene. Barn skal kunne lære navn på ulike klesplagg og kroppsdeler.
Tiltak: Vi skal ha små grupper i garderoben. Vi skal leke oss med klær og øve på vanskelige klær sammen. Vi skal lage «hjelpeplakater» som forteller hva vi må ha på til ulikt vær. Vi skal samtale om hva vi må ha på oss og hvor på kroppen det skal. Vi skal lage historier og sanger. Vi skal lære på en morsom måte. Vi skal fokusere på få ting om gangen (dressen, skoa osv.) Vi skal vi oppfordre og motivere hverandre til å klare mest mulig selv, gjennom å veilede og eventuelt hjelpe, men vi skal ikke ta fra barna de oppgaver som de kan mestre selv.

Flere ideer innen: Prosjekt

Flere ideer innen: Informasjon

Flere ideer innen: Teknikk

Flere ideer innen: Kreativitet

Flere ideer innen: Brannmann

Annonse