MAGISK MALING Tilbake

MAGISK MALING er noe av det enkleste og billigste og mest beroligende dere kan gjøre med barna hvis man har forberedt seg litt.

Her kommer oppskriften etter oppfordring fra flere følgere:

Dere trenger vanlig akryl maling (jeg bruker Readymix Lekoglær primærfargene) som dere blander ut (1/5 maling resten vann) egne tomme plast flasker. Barna blir gjerne med på dette,og liker å riste løs på flaskene,så blir malingen ekstra "magisk". Jeg bruker kun primærfarger,gul blå og rød. Hell så litt maling i 3 små kopper til hvert barn. En med blå, en rød og en med gul maling.
Barna får utdelt en plast pipette hver som jeg har kjøpt på apoteket for 2 kroner??.
Så viser jeg først hvordan vi suger opp maling med pipetter. Litt vanskelig i starten ,men de skjønner raskt greia. De får øve litt imens jeg deler ut ark. Arkene er allerede fuktet og lagt på et brett oppå hverandre,så de holder seg gjennomfuktet. Da suger papiret malingen bedre og sprer seg vakkert utover i formasjoner. Bruk helst litt tykke maleark.
Når det blir for mye maling på papiret,heller vi av i en stor papp tallerken som står på bordet i mellom barna. Og fortsetter å dryppe maling på papiret. Det blir en stille og rolig stemning av denne aktiviteten og barna fryder seg over at fargene beveger seg og virker levende!! Barna øver finmotorikk,det er en langsom prosess og vi hører gjerne på klassisk rolig musikk i bakgrunnen. Neste gang kan vi prøve med tørre ark det gir en helt annen effekt.

Flere ideer innen: Kunst

Flere ideer innen: Farge

Flere ideer innen: Aktivitet

Annonse