Anita - Jeg blir veldig ofte inspirert Tilbake

Hvem: Anita Aastveit Ravnåsen Bor: På Mjåvatn i Froland Yrke: Er utdannet barnehagelærer, jobber som pedagogisk leder og styrerassistent i Eikely barnehage.

Hva synes du om Idebroen og den nasjonale idedugnaden i koronatidene?

Det har vært fint å se folk som er i samme situasjon, og se hvordan folk løser utfordringer og hvordan folk tenker. Samtidig så har det vært litt forvirrende. Fordi dette var veldig nytt og vi var alle litt som forvirra «vegglus», og det ble nok posta mye frustrasjon en periode. Da måtte jeg «skru av litt» og ikke lese så mye. Hadde litt nok med mitt eget hode og å tenke utfra eget arbeidssted og de utfordringene vi hadde hos oss selv, så da ble det litt mye å bli minnet om alle andres utfordinger også. Men så landa ting litt, og da var det fint å kunne gå inn igjen og finne gode ideer og fornuftige løsninger.

Hvordan tenker du at Idebroens bidrar til utviklingsarbeidet i barnehagen?

Jeg ser mange gode, konkrete ideer. Det er så bra, at det er konkret og det er prøvd og det har funka. Da får man mot til å prøve selv. De er enkle å ta med seg videre! Og her går ikke tomt! Her dukker opp nye ting hele tiden, og det speiler jo bare de fantastiske menneskene som jobber i barnehage rundt omkring.

Det er fint med inspirasjon, men det er også viktig å holde tunga rett i munnen og velge det man kan klare. For her kan være lett å bli overvelda og kanskje litt motløs, når man ser hva andre får til. Men det er viktig å huske på at vi kan ikke gjøre mer enn det vi har forutsetninger for å klare. Så det DU kan klare er godt nok!

Kan du fortelle litt om hvilke ideer du selv har bidratt med og hva som fikk deg til å dele?

Jeg deler når jeg har opplevd noe som gjør inntrykk. Kan være jeg har hatt opplevelser med barn, som innlegget «I dag har jeg sagt farvel til et barn» hvor jeg får «midt i fleisen» hvor viktig jobb vi har. Og da kjenner behov for å dele det, slik at andre også kan kjenne at de er viktige.  Eller om jeg har en formingsaktivitet hvor jeg virkelig ser kreativiteten i barna blomstre, og prosessen er så god, og produktet blir så fint! Da får jeg lyst til å inspirere andre til å ha en like fin stund med barna som jeg har hatt. Jeg må jo si at mye av det jeg har delt har vært nettopp med inspirasjon herfra!

Jeg er også veldig glad i samling. Delte da jeg lagde «Snickerboden» til Emil, da vi hadde det som tema i barnehagen og eventyrkoffert til «Tommelise».  Fikk inspirasjon herfra til å lage samlingstund på nett da vi stengte barnehagen. Så det ble en 12-13 LIVE-samlinger for barnehagen jeg jobber i. Noe som jeg fikk tilbakemelding om at ble satt pris på. Jeg delte en av dem her på idebroen. Da hadde vi besøk av «Magiske Madeira».

LIVE-sendinger på facebook er forresten en skikkelig ekstremsport, og kan gi skikkelig puls! Som for eksempel når du sitter og synger en sang og plutselig får jernteppe på teksten, når trylletrikset ditt ikke funker eller når guttene dine (som har hjemmeskole og «ute-gymtime»)kommer løpende inn midt i samlinga og forteller at trampolina hadde velta i vinden! Med dem oppå! Men det fikk bare gå som det gikk! Tenker at det kan bidra til at flere tenker,- «ja, det var jo ikke perfekt, så da tør jeg også!»

Hvordan bruker du selv idebroen i ditt arbeid?

Jeg bruker idebroen mye til å få ideer til for eksempel formingsaktiviteter. Jeg har også brukt debatten til å stille spørsmål. Det er en stor faglig bredde og masse, MASSE erfaring der ute som man kan gjøre seg nytte av her på «broa».

Blir du ofte inspirert av ideer som blir delt?

Jeg blir veldig ofte inspirert! Og gleder meg til å få teste ut i barnehage! Finnes maaaange screen-shots på telefonen min, med ideer som skal testes ut!

Hvilken ide har spesielt inspirert deg fra idebroen?

Kan jo trekke fram ideen om live-samlinger. Det ble veldig moro for meg. Også en ide som har inspirert meg i forming,- en barnehage som hadde malt noen fantastiske bilder hvor de først hadde malt bakgrunn, så tegna med tusj og så malt igjen. Denne teknikken har vi brukt til mye. Blant annet selvportrett og da vi hadde tema «livet i havet». Blir utrolig flotte bilder.

Hva tenker du at foreldre kan få ut av Idebroen?

Foreldre kan få ideer til ting de kan gjøre med sine egne barn hjemme. De får også et unikt innblikk i hvordan vi jobber med barna deres.

Hva tenker du barna får ut av arbeidet i Idebroen?

Jeg tror barna elsker når de voksne engasjerer seg! Når de voksne er inspirerte og gleder seg over det de holder på med, da tror jeg barna koser seg.

Flere ideer innen: Idebrobygger

Annonse