Dayana - Idebroen gav meg mot Tilbake

Hvem: Deyana Søfteland Bor: i Oslo, Stilling: Barne- og ungdomsmedarbeider i  «Sophises hage» barnehage.

Jeg bare digger den måten Norge møter disse vanskelige tidene. Dugnad er noe som er unik og typisk norsk og det er meget sosialt uansett avstanden.

 I min barnehage hadde vi mange teoretiske oppgaver når barnehagen var stengt; webinarer med Ingrid Lund og Hedwig Montgomery. Vi hadde  også et kort kurs med  tegn til tale. Der øvde jeg meg ganske mye fordi jeg synes at det er utrolig hjepsomt til barn som har  minoritetsbakgrunn og barn som har det vanskelig med språket.

Takk til Idebroen at jeg endelig turte å lage korte samlingstund-filmer til barna fra min avdeling og delte dem på True groups som er vår virituelle kontakt med barna og foreldre. Fikk mange tilbakemeldinger og bilder av barn som har sett filmene og ble inspirert. Vi hadde fugler og blomster som tema, så det var noen sanger om fugler (som jeg brukte også tegn til tale for å synge) og kort om  fuglene- farger, størrelse,bosted. På slutten fikk vi også bilder av barn som letter etter grønnsisik f. eks. i skogen og det var så hyggelig å se at de var engasjerte.

Fra Ideebroen fikk jeg også idè for å vise barna hvordan man farger  Påskeegg i mitt land(Bulgaria). Det var en kort film og etter noen dager fikk vi bilder av egg som barna hadde farget.

Inspirert av kolleger, laget min pedleder, kollega og jeg  en kort film med noen av lekene på avdelingen og pyntet vinduet med hjerter i regnbuenfargene. I den filmen  viste jeg til barna hvordan man viser fargene med tegn til tale.

Vi var på tur med noen av barna og foreldre  til 6 års bursdag. Vi sang og danset under balkongen  til bursdagsbarnet og det var en spesiell og nydelig dag for  familien og venner.

Idebroen  er en ren inspirasjonskilde for både barnehageansatte og foreldre. Ideene kan lett følges og realiseres fordi vi har felles mål og det er barnets trivsel i hverdagen.

Flere ideer innen: Idebrobygger

Annonse