Tina - med Idebroen lager vi mange gode dager Tilbake

Hvem: Tina Saatvedt Bor: Nittedal Yrke: Pedagogisk leder i Skyset FUS barnehage

Hva synes du om Idebroen og den nasjonale idedugnaden i koronatidene?

Her er det delt mange flotte tiltak slik at vi kan lage gode dager for barna, både når barnehagene var stengt med flotte samlingstunder og tips til foreldre, og så nå som vi åpner så viser man til gode løsninger for å ivareta barna. Bildestøtten min fikk jeg mye respons på og den er blitt tatt i bruk over store deler av landet og jeg er så glad og ydmyk over at jeg kan bidra til dugnaden på denne måten.

Hvordan tenker du at Idebroen bidrar til utviklingsarbeidet i barnehagen?

Et fantastisk forum å finne ideer til tema-arbeid; formingsaktiviteter, leker, sanger, rim og regler, og masse andre tips som kan brukes i det daglige og ikke minst til årsplanarbeidet. Her kan man også finne inspirasjon til hvordan tilrettelegge for god lek inne og ute, både når det kommer til hvordan man møblerer og innretter små lekekroker til forslag på regelleker som er populære blant barn.

Kan du fortelle litt om hvilke ideer du selv har bidratt med og hva som fikk deg til å dele?

Jeg har bidratt i mange år med mye variert, med fortellinger (spøkelsebarna, påskeharen Lepus, den lille hvite kaninen), formingsaktiviteter (spin-art, blåse-håret-bilde, snø-pingviner, julelys), vist frem bursdagvegger vi har i barnehagen, doktorkrok, eventyrsti, sommerbingo, sangterning til måltid. Jeg liker å komme med nye ideer, vise ting man ikke gjort tidligere eller en ny variant på ting man gjør.

Jeg prøver også å svare på innlegg fra andre hvis jeg føler det er noe jeg kan bidra med.

i den første barnehagen jeg jobbet i delte vi mye ideer med hverandre og det ga meg så utrolig mye – få ideer fra andre og få ros for ting man bidrar med selv – og det har jeg tatt med meg til andre steder jeg jobber, og ikke minst, her på idebroen. Ofte tenker jeg at andre kanskje vil ha nytte av det jeg deler og får lyst til å prøve det ut.

Hvordan bruker du selv idebroen i ditt arbeid?

Jeg vet at dette er et flott sted å finne ideer til tema vi jobber med, det er så lett å søke på siden, enten på facebook eller på idebroen.no. Her finner jeg sangtekster eller formingsaktiviteter jeg kan bruke, eller så samler jeg på ideer til senere bruk hvis jeg ser noe jeg kjenner at DETTE kan jeg få bruk for.

Blir du ofte inspirert av ideer som blir delt?

Ja, det gjør jeg. Det er mye flott som deles. Herlighet for en kreativitet og deleglede som finnes på idebroen! Og jeg har fått kontakt med mange flotte medlemmer som kommer med tilbakemeldinger og ønsker å bruke materialet jeg deler, dette er en fantastisk side. Og så er jeg så imponert av alle som turte å gå utenfor komfortsonen sin de dagene barnehagen var stengt.

Hvilken ide har spesielt inspirert deg fra idebroen?

Akkurat nå er det bildestøtte som ligger meg varmt om hjertet så alt som har med det å gjøre suger jeg til meg. Så liker jeg eventyrkofferter og synes det er mye flott som lages! Selv om jeg delte eventyret om spøkelsebarna (i 2015) og forteller det for barna med laminerte bilder så har jeg ikke laget en eventyrkoffert av det, så det er et av de nyeste innleggene som jeg har latt meg inspirere av. Sanger og regler er noe jeg ofte sparer på til å kunne ta i bruk der og da eller til senere så da sparer jeg det i ulike mapper jeg har på pc.

Hva tenker du at foreldre kan få ut av Idebroen?

Noen ideer til å ha med seg i hjemmet (forming, sangtekster, eventyr) og også at de kan få et innblikk i barnehager og barnas liv og læring

Hva tenker du barna får ut av arbeidet i Idebroen?

Jeg har kollegaer som også bruker idebroen aktivt, så barna får prøvd seg på formingsaktiviteter, lært nye leker og sanger, og ikke minst opplever et glødende personale som liker å fornye seg.

Flere ideer innen: Idebrobygger

Annonse