Maria - Barna blir rike på kreativitet på grunn av Idebroen Tilbake

Hvem: Maria Susanne Erichsen Stilling: Frilans ordkunstner, musiker, verkstedsholder og pedagogisk leder i Torderød barnehage.

Hva synes du om Idebroen og den nasjonale idedugnaden i koronatidene?
Det er helt utrolig å se hvordan kreativiteten har blomstret i denne tida. Barnehagefolket er et kunstnerfolk! Det er veldig godt at dette blir synliggjort gjennom Idebroens sider.
Selv er jeg svært opptatt av psykisk helse, og jeg er sikker på at denne siden hjelper mange - både foreldre, barn og kollegaer gjennom en utfordrende tid.


Hvordan tenker du at Idebroen bidrar til utviklingsarbeidet i barnehagen?
Dette er en innholdsrik og solid idebank, og et fantastisk forum for alle som er tilknyttet barnehage. Jeg blir stolt av delingsånden som denne siden representerer.
Sammen gjør vi hverandre gode!


Kan du fortelle litt om hvilke ideer du selv har bidratt med og hva som fikk deg til å dele?
Jeg har sittet litt på gjerdet i denne gruppa frem til «Koronalockdown» ble et faktum. De siste årene frem til høsten 2019 har jeg jobbet innenfor kultur. Idebroen har vært et godt bidrag også i dette arbeidet. Mitt ønske var å bidra med noe som kunne styrke den psykiske helsen til barn og foreldre i denne tida, og samtidig fremme barnehagen. Det var med denne motivasjonen «Frode savner barnehagen» ble til. Først tenkte jeg kun å legge den på min barnehages foreldreside, men så dristet jeg meg til å dele den også på Idebroen. Hjertet mitt vokste seg stort da så mange fant glede i denne lille historien :)!

 

Hvordan bruker du selv Idebroen i ditt arbeid?
I vår barnehage har det blitt en vane å sjekke Idebroen hver gang vi skal jobbe med nye temaer. Her er så mange flotte ideer! Her finner vi sangtekster, formingsaktiviteter og ideer for tema og
samlingsstunder.
Det som også er så fint, er at barnehagene er
«årshjulsynkroniserte», dette fører til at ideene som deles på Idebroen er tidsaktuelle. Eks.: Nå er det snart 17.mai og det renner inn med morsomme ting vi kan fylle barnehagehverdagen med.


Blir du ofte inspirert av ideer som blir delt?
Ja, det finnes ikke tvil om det :)! Jeg er utrolig takknemlig for alt som blir delt! Vi gjør hverandre gode, og vi synliggjør vårt arbeid og engasjement!
Hele sektoren vinner på det! Barna vinner på det!


Hvilken ide har spesielt inspirert deg fra Idebroen?
Oj, det var ikke lett å svare på... det er jo så utrolig mange flotte ideer her!!! Jeg finner inspirasjon hver gang jeg klikker meg inn på sida ;).


Hva tenker du at foreldre kan få ut av Idebroen?
Foreldrene vil oppdage vårt glødende engasjement for barna deres.
De får mulighet til å følge oss tett på, og de får et innblikk i hva vi er opptatt av.
Om de ønsker det, kan de bruke våre ideer i hjemmet, sammen med barna sine.


Hva tenker du barna får ut av arbeidet i Idebroen?
Barna får en hverdag som er rik på kreativitet på grunn av Idebroen. Ideene er lett tilgjengelig og vi slipper å finne opp kruttet selv hele tida. Dette gjør at vi sparer tid, slik at vi kan gjøre enda flere
kreative aktiviteter med barna.

Flere ideer innen: Idebrobygger

Annonse