Vi valgte å møte og styrke barnas allerede empatiske og relasjonelle forhold til ekorn. Samtalene ga gi oss innblikk i hvordan barna tenker.
Hva de kan og interesserer seg for ved ekornet. Dokumentasjon gjenskapte minner og førte til nye tanker og følelser som ble delt med i barnegruppa og med personal. Dette skapte grunnlag for refleksjon som viste oss en vei videre i tema og muligens førte til et større prosjekt, noe det nettopp gjorde! Vi har lært å kjenne ekorn på forskjellige måter gjennom å tegne, male, modellere, lage, øve på å være et ekorn, lære bevegelser, ekorns anatomi, vi snekret istand to matstasjoner for ekorn, brukte fakta og fantasi, vi har sett på ekorn dokumentar på NRK, fanget ekorn på viltkamera og snakket om hvordan vi mennesker påvirker naturen og dyrelivet.
Avslutning på prosjektet fikk vi lært å sorge over noe vi har blitt glad i og kan mye om, nemlig ekorn. Vi fant et påkjørt ekorn på veien ved barnehagen og hadde nærstudie av ekornet før en fin begravelse. Prosjekt ekorn har vært et spennende og lærerikt prosjekt som både barn og voksne har hatt stor glede av.